CvFabriken.se - Design, Marknadsföring, Konsultation

CVfabriken

Det ledande företaget inom ansöknings-
dokumentation som personliga brev och CV.
Vi arbetar också med karriärutveckling, coachning och intervju-
träning. Vår rådgivning har hjälpt 1000-tals kunder i karriären.


Så här säger våra kunder:

Karin, VD om vårt exekutiva CV-format
Tack för en snabb leverans, jag är imponerad! Skönt när någon annan skriver om mig, betydligt lättare att skriva om en annan person. Kan det vara Jante-lagen?


Per - Konsult

"Valde CVfabriken för att göra en konsultprofil för mitt konsultföretag. Konsultprofilen designades utifrån min företagsprofil och CVfabrikens konsulter skapade en professionell presentation av min erfarenhet och kompetens. Konsultprofilen har varit till stor nytta när jag deltar i upphandlingar."

Per,
Konsult

Personligt brev/Ansökningsbrev

Vad du som sökande kan tillföra företaget och tjänsten ska alltid vara utgångspunkten i ditt personliga brev. Det personliga brevet ska dessutom skrivas kort, koncist och säljande.

De flesta rekryterare och personalansvariga tittar oftast på ditt CV först. Detta är ganska logiskt effektivitetsmässigt då de snabbt vill veta om du har rätt kvalifikationer och utröna om du har det som krävs för arbetet ifråga. Därför ska ditt personliga brev inte vara en upprepning av CV utan istället vara ett komplement och besvara frågorna:

Varför söker du arbetet?
Vad har du presterat yrkesmässigt och hur stämmer det överens med den utlysta tjänsten?
Hur stämmer din personlighet överens med företagets värderingar och tjänstens målsättningar?
Avsluta med en kort paragraf om ditt privatliv, fritidsintressen med mera för att ge en helhetsbild.

Dessa frågeställningar kan sedan brytas ner i punkter som vi anser är viktiga att förmedla i ditt personliga brev:

  • Kontaktuppgifter och personnummer
  • Personlig profil
  • Yrkesambitioner
  • Professionella prestationer
  • Främsta kompetens
  • Speciella färdigheter
  • Speciella styrkor

Det viktiga är att du försöker byta perspektiv. Tänk dig att du ska anställa någon för den specifika tjänsten − vad behöver du i så fall veta? Sortera bort allt som är oväsentligt. Tänk på att den som ska läsa ansökningen kan sitta med flera hundra brev − hur gör du ansökan extra tilltalande och intressant att läsa?

Vad ska du då undvika att göra i ditt personliga brev? Nedan har vi listat de absolut vanligaste felen i personliga brev:

Tråkiga inledningar − börja inte brevet med "Hej, mitt namn är Anna Nilsson och jag är 32 år." Detta är ett vanligt misstag och förhoppningsvis har du redan skrivit in dina kontaktuppgifter i sidhuvudet eller sidfoten och då blir denna information överflödig.

Överstig inte en sida − många gör felet att de skriver personliga brev långa som romaner. Tro oss, ingen orkar läsa det.

Generellt skriven − ett personligt brev ska alltid anpassas till det specifika arbetet du söker, inget annat. Det ska framgå att texten är genomarbetad och riktad mot det jobb du söker.

Stavfel, grammatiska fel − det finns inga ursäkter för att ditt personliga brev innehåller felaktigheter i texten. Tänk dig själv om Coca Cola skulle skicka ut ett reklamblad för en ny produkt fullt med stavfel.

Bristfällig design − lägg ner lite tid på att skapa en professionell design. Du kanske inte är en reklamare, men det är relativt enkelt att skapa en snygg layout i Word eller liknande program. Om du konkurrerar med 100−tals ansökningsdokument så gäller det att skilja sig från mängden.

Håll det personliga brevet på cirka 3 − 4 paragrafer. Lycka till!

 
Copyright Cvfabriken 2006-2014 | Integritetspolicy | Cookies | Bli Partner | Kontakt | Press
Annonser